Nyordlista 5


Det har tillkommit sex nya ord till nyordlistan:

Godhetsknarkare Nedvärderande epitet som personer som ibland kallar sig ”realister” ibland ger till personer som tycker att man ska bry sig om varandra, hjälpa de som behöver hjälp och helt enkelt vara en empatisk medmänniska.
Klimatalarmism / Klimatalarmist Att bry sig om klimatet och hur mänskliga aktiviteter påverkar det. De som använder begrepp som klimatalarmism och klimatalarmist tror inte på vedertagen vetenskap och forskning, utan tror mer på egna eller andras känslor, eller rädsla för att se sanningen, och därmed sin egen roll, i sammanhanget. Enligt dem visar en klimatalarmist också ofta en onödig hänsyn till miljö och ekologi, och vilja att göra världen till en bättre plats för alla.
Politiskt korrekt Man är politiskt korrekt om man tänker på hur man uttrycker sig, så att man inte i onödan sårar, kränker eller förtalar meningsmotståndare. Ofta har man också åsikter som många andra har (helt enkelt för att de har stöd i forskning, vetenskap eller annan form av kunskap och erfarenhet), men som de som anser det vara dåligt att vara politiskt korrekt är fel åsikt. Kortfattat skulle man kunna säga att, att vara politiskt korrekt är att vara och uttrycka sig civiliserat och hänsynsfullt.
Symbolpolitik Nedvärderande benämning av politik eller politisk åsikt som den som använder begreppet inte håller med om, eller tror är ineffektiv eller till och med kontraproduktiv.
Vänsterbliven Person som inte tycker som användaren av begreppet och dessutom står politiskt till vänster om M/SD/KD.
Vänsterextrem Person som inte tycker att M/SD/KD-politik är det bästa alternativet, och dessutom har mage att uttrycka det.

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar


Allt ska göras av intresse is proudly powered by WordPress and themed by Mukka-mu

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu